Organizat de Asociatia Culturala Sahaja Yoga,
Festivalul MaSimtBine Fest se doreste a fi un eveniment unic care urmareste sa abordeze fiinta umana in intregul ei, ca trup, minte si spirit.
Invitatul special, Dr. Anupkumar Raskar, din India, va fi la dispozitia publicului larg pentru consultatii private si o sesiune de intrebari si raspunsuri despre stravechea arta medicala a Indiei, Ayurveda.
In plus, oferim publicului – in cadrul seminarului – posibilitatea de a participa la prezentari si sedinte individuale din urmatoarele abordari holistice:
– Terapie prin muzica: cu muzicianul Dan Huides, cu peste 30 de ani experienta in Filarmonica din Ploiesti,
– Coaching: cu Alina Istoc, Florenta Birhala si Mircea Samoila, manageri cu experienta de peste 15 ani in companii internationale
– Meditatie: cu instructori de meditatie spontana Sahaja Yoga.

Cu Dr Anupkumar Raskar,  Doctor Ayurveda

 

http://www.sahajayogaportal.org/en/health-diet/ayurveda.html

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=mCEEpb89Xqk[/embedyt]


 

Cu Dan Huides 

 

Dan Huideş a fost licenţiat al Facultăţii de Interpretare Muzicală – specialitatea trompetă din cadrul Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi (1984); artist instrumentist – trompetă al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat “Moldova” din Iaţi (1985-1986), Orchestrei Filarmonice “Paul Constantinescu” din Ploieşti (din 1987) şi al Filarmonicii “Muntenia” din Târgovişte (2006-2008); specializare în muzica devoţională indiană, armoniu şi voce (bhajan) la Cursurile de vară ale International Nirmal Arts Academy, Cabella Ligure, Italia (2005-2011), cu maeştrii indieni Pundit Prabhakar Dhakde şi Dr. (Pt.) Arun Shridhar Apte.

 

Nu mai este un secret in zilele noastre ca muzica are un profund efect

asupra fiintei umane si chiar starii ei de sanatate.

La fel ca si hrana pe care o consumam, muzica pe care o ascultam poate produce schimbari interioare mai mult sau mai putin benefice.

Muzica clasica indiana s-a preocupat din cele mai stravechi timpuri de descoperirea legaturilor dintre sunetele muzicale si centrii de energie din interiorul nostru.

Astfel, alaturarile de note muzicale in ragas (sau melodii) au intotdeauna drept scop purificarea energetica a fiintei si potentarea calitatilor latente din interiorul ei.

Totul pentru a conduce la spatiul de pace si liniste profunda aflata in spatiul dintre doua ganduri, o stare de libertatea deplina pe care in Sahaja Yoga o numim Realizarea Sinelui sau, mai simplu, meditatie spontana.

Va invitam la un seminar in care sa descoperim impreuna, cu ajutorul notelor muzicale, centrii de energie din interiorul nostru si modurile in care ii putem ajuta sa manifeste potentialul nelimitat pe care fiecare il avem in fiinta noastra.

http://www.freemeditation.com/online-meditation/music-therapy-for-meditation/

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=3_H1GpA5kj4[/embedyt]


 

Cu  Mircea Samoila , Alina Istoc and Florenta Birhala

 

Multi dintre noi au auzit, probabil, din ce in ce mai des, vorbindu-se despre coaching.

Dar, sincer, cati dintre noi stiu ce presupune aceasta practica sau, mai mult, cati dintre noi au incercat vreodata coachingul?

Avand originile in America de Nord si Europa, coachingul este astazi prezent pe toate continentele iar interesul pentru acesta creste exponential.

Schimbarea a devenit un mod de viata, si aceasta este in plina accelerare. Coachingul este o metodologie care ne permite sa abordam aceste schimbari si sa le transformam in succes, atat la nivel personal, organizational sau la nivel de relatie interumana. Coaching inseamna dezvoltare personala si de grup.

Indiferent de varsta, profesie sau pasiuni personale, exista astazi un coach gata sa raspunda nevoilor noastre.

In lumea corporatista, coachingul a fost candva un avantaj exclusiv pentru executivi si staruri. Astazi, a devenit o metoda standard de dezvoltare personala pt orice angajat. Companiile au inteles ca a avea angajati cu grad ridicat de motivatie, multumiti, impliniti, va conduce la rezultate pe masura, in a obtine “mai mult cu mai putin”.

In viata personala, ori de cate ori incercam sa ne ridicam la un nivel superior si nu stim cum, apelam la un coach care, fara a veni cu solutii externe fiintei noastre, va sti sa ne asculte, sa ne indrume, sa ne ajute sa construim cea mai buna versiune a noastra.

Asadar, cum ne ajuta coachingul:

1.Ne ofera mai multa claritate asupra a cine suntem noi cu adevarat.

2. Ne ofera mai multa claritate asupra celor din jurul nostru.

3. Ne ajuta sa ne regasim pe noi insine intr-un climat in continua schimbare,

schimbare pentru care nimeni nu ne-a pregatit.

4.Ne ajuta sa descoperim valorile care ne definesc,

astfel incat toate actiunile noastre sa fie aliniate cu aceste valori.

5. Ne ajuta sa contruim sau sa consolidam relatii puternice cu cei din jur.

6. Este o metoda de dezvoltare personala, care ne ajuta sa obtinem ceea ce ne dorim

7.Ne invata cat de important este sa-i ascultam cu atentie pe cei din jurul nostru,

pentru a intelege ce este important pentru ei si pentru a actiona pentru indeplinirea nevoilor lor reale.

Coachingul presupune multa introspectie, cautare in adancul fiintei noastre, pentru a ne reinventa, pentru a ne regasi in cea mai frumoasa versiune a noastra.

Acest lucru nu se poate intampla decat intr-un climat de incredere construit intre coach si client, si numai atunci cand reusim sa atingem o stare de pace interioara, de liniste a mintii, atunci cand reusim sa fim complet in prezent.

Aceste stari se obtin prin meditatie, adica prin starea fara ganduri, cand reusim sa ne conectam la ceva mai inalt, mai pur, mai puternic decat gandurile noastre.

Abia atunci atingem acele adancimi ale fiintei noastre care sa ne aduca efectul de ‘wow”:

Wow – e atat de simplu!

Wow – dar eu chiar pot face tot ce-mi doresc!

Wow – chiar pot contribui la o lume mai buna!


Meditatia Sahaja Yoga

 

Sahaja YogaCorpul Subtil este o metoda unica de meditatie bazata pe o experienta numita Realizarea Sinelui (activarea energiei Kundalini) . Experienta este accesibila fiecarei fiinte umane.

Realizarea Sinelui deschide calea catre o transformare interioara prin care individul redobandeste virtutile moralitatii, iar instalarea echilibrului – fizic, mental si emotional – aduce integrarea fiintei si a personalitatii.

Constiinta umana dobandeste o noua dimensiune – constiinta vibratorie – prin care realitatea si adevarul absolut pot fi percepute la nivelul sistemului nervos central. Puterea atotpatrunzatoare a iubirii divine incepe a fi perceputa ca o briza racoroasa, asa cum este descris in toate religiile si traditiile spirituale ale omenirii.

Transformarea interioara promisa de Scripturi este experimentata astazi de sute de mii de oameni din peste 90 de tari ale lumii.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=_tydf-eixVA[/embedyt]

 


Contact

Mircea Samoila (mircea.samoila@gmail.com)

Asociatia Culturala Sahaja Yoga

Strada Poarta Schei nr 37

BRASOV